Vrijwilligers

‘anderen de kans geven zichzelf te vinden’

Juist dankzij vrijwilligers is het mogelijk een evenement als In Beweging met Jou te organiseren. JIJ geeft deze dag anderen de kans om zichzelf te vinden, leiderschap te tonen en mede dankzij jouw tomeloze inzet achter de schermen de eindstreep te halen. Daarbij gaat het ook om jou: andere mensen ontmoeten, samen delen en een zinvolle tijdsbesteding hebben en je inzetten voor iets wat jij echt belangrijk vindt. 

Na de vele lockdowns, waarin we allemaal in hetzelfde schuitje gedwongen werden met zo min mogelijk contact met anderen, is het nu tijd om de koe bij de horens te vatten: vul je vrije tijd weer in door onder de mensen te zijn, anderen te helpen en met dankbaarheid dat onbetaalbare onderbuikgevoel te ervaren: “Je hebt een ander gedragen deze dag. En nieuwe vrienden gemaakt.”

Op deze dag wordt van je gevraagd open, vrolijk en flexibel te zijn. Meer niet. Bedenk: in eerste instantie doe je dit voor een ander, maar uiteindelijk ook voor jezelf. Als jij de vermoeide doch lachende gezichten aan het eind van de race over de streep ziet komen, zal dit een glimlach op jouw gezicht brengen. Beloofd.

Doel bereikt.

“Je hebt iemand nodig, stil en oprecht, die als het erop aankomt, voor je bidt of voor je vecht. Pas als je iemand hebt die met je lacht en grient, dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend.“

gedicht Toon Hermans

Hiermee heeft het woord ‘vrijwilliger’ nieuwe inhoud gekregen want dankzij jouw inzet en moed liggen nieuwe vriendschappen, blijde gezichten en dankbaarheid in het verschiet.

Wil jij deze ongelooflijke dag meemaken ?

Meld je dan nu aan als vrijwilliger

Aanmelden vrijwilligers